Stort selskapslokale med spisebord i midten. Illustrasjonsbilde.

Revolusjon i boligmarkedet: Nå er fellesarealer i fokus

Større etterspørsel etter rom og omgivelser som er til felles nytte for naboer, gjenspeiles i nye boligprosjekter. Les hvordan fellesarealer utgjør en verdi når du skal kjøpe ny bolig.

Skårerløkka PREMIUM

Artikkelbilde_Takterrasse_Skaarerloekka premium_Exterior_Thon_Eiendom_800_600.jpg

Ønsker du å vite mer om vårt boligprosjekt med det lille ekstra?

Les og se alt om Skårerløkka Premium her.

Delingskulturen er på full fart inn i boligmarkedet, for stadig flere ser verdien av å eie sammen med andre. Det gjør at leilighetene i mange tilfeller blir mindre og fellesarealene større.

Interiørarkitekt (MNIL) Trond Ramsøskar i Monn Interior Architects tror det er flere faktorer som driver denne utviklingen.

– Det foregår en liten revolusjon i boligmarkedet. Kvadratmeter koster mye, spesielt i pressområder. Dessuten fører miljøhensyn til et ønske om redusert forbruk, og den urbane livsstilen er tett og sosial.

Ramsøskar forteller at boligprosjekter med større fokus på fellesarealer er fordelaktig for boligkjøpere ved at man ikke trenger å eie ekstra areal som man bare har behov for en gang iblant.

– Når flere eier sammen, sikrer man effektiv bruk av kvadratmeter, reduserte kostnader for den enkelte og mulighet for fellesskap og sosialt samvær med naboene.

Grønne omgivelser og praktiske fellesarealer

Dette har Monn Interior Architects og Ramsøskar hatt i tankene når de har designet Skårerløkka PREMIUM, et nytt boligprosjekt i Lørenskog øst for Oslo, som skal by på noe mer enn bare leiligheter.

– Her får beboerne tilgang til gjesteleilighet og sykkelverksted, forteller Ramsøskar.

I tillegg har de lagt mye fokus på store felles arealer som skal dekke en rekke behov.

– På toppen anlegger vi en grønn og frodig takterrasse med utekjøkken og mulighet for å dyrke egne grønnsaker. Og sist, men ikke minst: Et stort flerbrukslokale som dekker de fleste behov både til fest og til hverdags.

Ved hjelp av fleksible romskiller kan flerbrukslokalet deles opp på ulike måter, og dermed kan man arrangere barnebursdag, konfirmasjon, store selskaper og uformelle nabotreff utenfor egen leilighet.

Lokalet egner seg dessuten til treningsaktiviteter og foreningsmøter, og den som er på hjemmekontor kan bruke det til jobb eller møterom når dette er ønskelig.

– Sosialt fellesskap og relasjonsbygging er ren bonus. Intensjonen er at den som kjøper leilighet i Skårerløkka PREMIUM skal kjenne naboene sine og ha det hyggelig sammen med dem.

Les mer om alle fordelene med Skårerløkka PREMIUM her

Takterrasse med folk som steller med blomster og planter. Illustrasjonsbilde.
Boligprosjektet inneholder blant annet en frodig takterrasse på 400 kvadratmeter.
1 / 3
Et felles lokale med mange bruksområder. Book inn til møter, hjemmekontor eller samle venner til en fest.
2 / 3
Lekeplass med barn og voksne som hygger seg. Illustrasjonsbilde til artikkel fra Thon Eiendom om fordelene med å bo i Lørenskog
Boligprosjektet vil også fokusere på store og frodige utearealer.
3 / 3

 

Det viktige førsteinntrykket

Ramsøskar forteller videre at arealet rundt leilighetene behandles som en forlengelse av boligkjøpernes nye hjem.

– Førsteinntrykket er viktig når du skal ta imot gjester, og det er avgjørende for din egen trivsel i hverdagen. Dette inntrykket skapes lenge før du kommer inn i leiligheten, og fellesarealene må derfor ha en utforming som samsvarer med våre forventninger.

Interiørarkitekten sier at det stilmessig skal være en rød tråd gjennom hele prosjektet. Dette gjør de ved hjelp av design og materialbruk.

– Det skal ikke være slik at man må gå gjennom en trist og kjedelig trappeoppgang før man åpner døren til en flott leilighet.

I Skårerløkka PREMIUM har dette vært viktig – ikke minst ved utforming av det store flerbruksrommet.

– Her har vi designet en mørk himling, som sammen med detaljer og hyller i samme farger, rammer inn rommet. En stålkasse med pendellamper og grønne vekster over langbordet gir skikkelig blikkfang-effekt.

Fargene ellers er duse - det gjelder også de fleksible romskillene i tekstil. Grønne planter spredt rundt i rommet sørger for nødvendig kontrasteffekt og speiler samtidig de opplyste plantene over bordet.

– Intensjonen er at den som kjøper leilighet i Skårerløkka PREMIUM skal kjenne naboene sine og ha det hyggelig sammen med dem. Trond Ramsøskar, interiørarkitekt (MNIL) i Monn Interior Architects

En forlengelse av hjemmet

Når interiørarkitektene til slutt syr konseptet sammen, er det viktig at det appellerer til prosjektets målgrupper. Løsningene som velges må være slitesterke, og førsteinntrykket må være slik at den fremtidige boligeieren kan oppfatte fellesarealene som en forlengelse av sitt eget hjem.

– Vi håper at Skårerløkka PREMIUM og andre Thon-prosjekter innfrir på dette punktet, avslutter interiørarkitekten.

 

Finn din neste leilighet

Se oversikt over ledige enheter og priser i vår interaktive boligvelger.

Åpne boligvelger

Vil du vite mer om Skårerløkka? - Ta kontakt med meg.

Ja, jeg ønsker nyhetsbrev om Skårerløkka PREMIUM

Fyll inn skjemaet nedenfor for å siste nytt om Skårerløkka PREMIUM. I våre nyhetsbrev får du blant annet oppdateringer om boligprosjektet, nyttig informasjon for boligkjøpere og spennende nyheter fra byggeplassen og nabolaget.

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.