Stue i kveldslys med spisebord i forgrunn og rustrød sofa i midten. Illustrasjonsbilde til artikkel om interiørtips til drømmehjemmet.
Illustrasjonsbilde av leilighet A603 i Skårerløkka PREMIUM.

Interiørtips: Slik skaper du drømmehjemmet

Usikker på hvordan du skal innrede ditt nye hjem? Her får du interiørarkitektens beste tips!

slik_skaper_du_drommehjemmet_ramsøskar_12-10-22_1920x1080.jpg

Interiørarkitekt Trond Ramsøskar. Foto: Monn Interior Architects

Å flytte kan by på utfordringer med interiør- og fargevalg. For det er langt fra sikkert at de møblene du hadde i din forrige bolig passer inn i den nye.

Kanskje er sofaen din blitt for stor for den nye stua. Og hadde det ikke vært fint med litt farge på veggene?

Det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne når du skal innrede på nytt. Heldigvis er det hjelp å få!

 

Få et helhetlig overblikk

Trond Ramsøskar er interiørarkitekt og eier av Monn interiørarkitekter, som har designet interiøret i blant annet Skårerløkka Premium i Lørenskog – et av Thon Eiendoms nye boligprosjekter.

Trond anbefaler å lage et et moodboard satt sammen av ulike prøver på farger og materialer du liker. Det kan hjelpe deg med å få et helhetlig overblikk og komme i gang.

– Og ikke vær så opptatt av trender. Trender kommer og går. Våg å være deg selv og start med å følge din egen magefølelse og stil, tipser han.

Skårerløkka PREMIUM

Høy standard, unik felles takterrasse, gjesteleilighet og selskapslokale er noe av det prosjektet vil by på. Midt i det som blir «nye Lørenskog sentrum» med et yrende gateliv, kaféer, butikker og parker.

Les mer om Skårerløkka

slik_skaper_du_drommehjemmet_moodboard_12-10-22_800x600_2.jpg

Interiørarkitekten anbefaler å erstatte de hvite veggene med mørkt og matt. Dette er en av stilpakkene du kan velge ved kjøp av leilighet i Skårerløkka PREMIUM.

Gå for mørke og matte farger

Hvite vegger er ofte en gjenganger i mange nye boliger. Men selv om hvitt er et relativt trygt valg, så er det ikke veldig personlig og inspirerende.

– Når du velger hvitt i alle rom, så får du egentlig en ettromsleilighet. Mange er litt redde for farger, men det synes jeg ikke man skal være, sier Trond.

Mørke, matte farger, som dype blå- og grønntoner har lenge vært sterkt fremme i interiørbildet, og trenden ser ikke ut til å snu med det første.

– Farger gir energi, så det er ingen vits i å være sparsommelig med fargene, konstaterer Trond.

Gangen er det første du og gjestene dine møter når dere kommer inn, og det siste rommet dere ser når dere skal gå.

– Er det ett rom du kan være litt vågal i, så er det gangen. Tør å eksperimentere med sterkere farger, morsomme tapetmønstre og lekne detaljer på innredningen, sier Trond.

Husk også at en og samme farge kan få to helt ulike uttrykk om du kombinerer matt og blank glans. Blankmalte dører og lister mot matte vegger gir en spennende effekt.

 

Mann og kvinne snakker sammen i kjøkken i lyse farger. Illustrasjonsfoto til artikkel om interiørtips til drømmehjemmet.
Invester i materialer av høy kvalitet, så varer de lengre. Alle leilighetene i Skårerløkka PREMIUM leveres med kjøkken fra Norema.

Invester i kvalitet

Kvalitet koster, men til gjengjeld får du et varig hjem som tåler tidens tann.

– Hvis du er opptatt av at ting skal vare, så kjøp kvalitet. Velg et gulv som tåler hard bruk over tid og invester i et skikkelig kvalitetskjøkken laget av ordentlige materialer, sier Trond.

– Og gå bort ifra den gule eikeparketten! Velg heller et naturfarget gulv, som står godt mot både varme og kalde farger, tilføyer han.

 

slik_skaper_du_drommehjemmet_soverom_12-10-22_1920x1080.jpg

Ved å legge litt arbeid i innredningen av soverommet kan du få hotellfølelsen hjemme.

Få hotellfølelsen på soverommet

Mange ønsker seg den berømte hotellstilen på soverommet. Det er viktig å få med alle de rette elementene om du skal lykkes. Store, gode hotellputer, eksklusivt sengetøy, lange gardiner fra gulv til tak, et mykt sengeteppe, dempet belysning og et stort gulvteppe er viktig.

– Og får du inn en ordentlig sengegavl, noen grønne planter og en stor TV, så er stilen komplett. Da kan du også bruke soverommet som et ekstra oppholdsrom, sier Trond.

 

Slik innreder du stua

En utfordring mange støter på er plassering av tepper og møbler, og her er det visse "kjøreregler" du bør følge:

– Sofaen skal alltid, og da mener jeg alltid, stå oppå teppet, særlig om sofaen står litt ut i rommet. En tommelfingerregel er at teppet skal ligge 15-20 centimeter utenfor sofaen, med mindre sofaen står inntil veggen, da trenger du ikke tenke på det, sier Trond.

Mange nye leiligheter har åpen stue- og kjøkkenløsning. Da er det også viktig å tenke over at kjøkkenet nærmest automatisk er hjemmets midtpunkt, noe som krever at du holder det rent og ryddig til enhver tid. Et lekkert kjøkkenhåndkle, fine kjøkkenkluter, friske urter og fine olivenoljer er med på å sette prikken over i-en.

– Med åpen kjøkken- og stueløsning påvirkes akustikken i rommet. Gardiner, gjerne av ull, er med på å dempe lyden. Bare husk å ha gardinstengene godt ut på siden, slik at gardinene ikke skjuler vinduet og tar dagslyset. Fest gjerne gardinstengene et stykke opp mot taket for bedre romfølelse, avslutter Trond.

 

Stue i kveldslys med spisebord i forgrunn og sofagruppe til høyre i lyse farger. Illustrasjonsfoto til artikkel om interiørtips til drømmehjemmet.
Trond anbefaler at du innreder med en helhetlig plan på farger og møbler.

Vil du vite mer om Skårerløkka? - Ta kontakt med meg.

Ja, jeg ønsker nyhetsbrev om Skårerløkka PREMIUM

Fyll inn skjemaet nedenfor for å siste nytt om Skårerløkka PREMIUM. I våre nyhetsbrev får du blant annet oppdateringer om boligprosjektet, nyttig informasjon for boligkjøpere og spennende nyheter fra byggeplassen og nabolaget.

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.