Bilde av en stue med godt dagslys og lyse farger på møbler og interiør. Fra boligprosjektet Skårerløkka på Lørenskog. Foto til artikkel om fordeler med å kjøpe leilighet i nybygg.
En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år.

10 gode grunner til å kjøpe leiligheten før den er ferdig bygd

Vurderer du å kjøpe leilighet i nybygg? Det er faktisk mange fordeler med å investere i en helt ny bolig som er under oppføring. Her er ti av dem!

kristin_nyquist_07-02-23_600x800.jpg

Kristin Nyquist er salgssjef for boligsalg i Thon Eiendom.

Det er vanskelig å forestille seg en viktigere investering enn hjemmet ditt. Det er tross alt her du skal leve livet ditt i årevis, gjennom hverdager og fest. 

Til tross for at det naturligvis kan ha en viss sjarm å forme en gammel bolig i ditt eget hode, er det ikke til å komme utenom: Å kjøpe en helt ny bolig gir deg et helt eget handlingsrom, både praktisk, økonomisk og estetisk.       

Salgssjef for boligsalg i Thon Eiendom, Kristin Nyquist, gir deg her ti grunner til hvorfor en helt nybygd leilighet kan være det rette valget for deg:

1. Du starter med blanke ark 

Hvis du har overtatt en tidligere bebodd bolig, vet du at gamle unoter ofte henger igjen.  

Gulv, tapet, farger og fliser er bare noen eksempler på estetiske valg som ikke alltid tåler tidens tann, og som det er kjedelig å måtte overta når du flytter inn i et nytt hjem. Det samme gjelder upraktiske planløsninger. 

– I en nybygd leilighet kan du flytte rett inn uten å måtte pusse opp etter tidligere beboeres slitasje eller dårlige valg, poengterer Nyquist.

2. Skreddersy boligen akkurat slik du ønsker  

Ulike livssituasjoner og familieforhold innebærer ulike boligbehov. Muligheten til å forme hjemmet ditt etter dine egne preferanser er en luksus du kun vil oppleve ved å kjøpe en helt ny bolig. 

Ved å kjøpe leiligheten i en tidlig fase av byggeprosjektet, står du enda friere til å gjøre drømmeløsningene dine til virkelighet – enten det innebærer et ekstra barnerom eller større boltreplass på kjøkkenet. De aller fleste nybygg har tilvalgsmenyer som gjør at du kan tilpasse leiligheten etter behovene dine.  

På boligjakt?

Vi har flere boligprosjekter i attraktive områder til salgs – både innflyttingsklare og under bygging.

Se oversikt over prosjekter

3. Du kjøper ikke bare en bolig, men også tid 

En vanlig tabbe som er lett å gjøre når du skal flytte inn i et nytt hjem, er å forhaste deg.  

Møbler, fargepalett, helhetlig stil og andre interiørvalg er tross alt noe du skal leve med lenge etter at du har flyttet inn. Senkede skuldre, overblikk og ro til å ta de rette avgjørelsene er dermed viktige forutsetninger for å skape drømmehjemmet – og kanskje like viktig: Kvitte deg med alle tingene du ikke trenger på veien dit.   

– En annen fordel er av mer praktisk karakter, sier Nyquist.  

– Du får en dato å forholde deg til og kan legge opp salget av din gamle bolig etter den. I tillegg får du god tid til å planlegge interiør! 

4. Moderne løsninger i og utenfor hjemmet 

Det er en kjensgjerning at nye leiligheter utnytter hver kvadratmeter mer effektivt enn gamle.

I tillegg kommer svært mange av boligene som oppføres nå med balkong, takterrasse eller andre typer utearealer som løfter tilværelsen – ikke minst i vår- og sommerhalvåret, når dagen kan sparkes i gang med frokost, kaffe og en avis.     

Bedre løsninger preger også ofte nærområdet rundt nye bygg. Garasjeplass, kollektivtilbud, kafeer, butikker og hyggelige parker vil være typiske elementer i det hyggelige og levende nærmiljøet som løfter hjemmet ditt et ekstra hakk.

5. Du slipper ubehagelige overraskelser

Gamle leiligheter selges vanligvis «som de er». Selv om det naturligvis ikke betyr at det er fritt fram for å selge boliger med defekter og mangler, kan slitasje og feil som er tilnærmet umulig å oppdage skjule seg bak fasaden.   

Salgssjefen påpeker at det er tryggere å kjøpe en helt ny bolig.  

– Du har fem års reklamasjonsrett og garanti på boligen. Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper en brukt bolig.

Nyquist opplyser også om at Thon Eiendom gjennomfører en ettårsbefaring sammen med alle kjøpere.

– Dette gjør vi for å forsikre oss om at boligen er i orden når du har fått bodd deg inn.

Lave utgifter til oppussing, vedlikehold og reparasjoner gjør en nybygd bolig til en smart investering for fremtiden.

6. Det lønner seg på kort sikt ...

De fleste er opptatt av å gjøre en god investering når de kjøper bolig. Ved kjøp av nybygd bolig får du en gevinst på dokumentavgiften, forklarer Nyquist.  

– Da betaler du kun 2,5 prosent av tomteverdien i dokumentavgift. Kjøper du en brukt bolig beregnes dokumentavgiften ut fra kjøpesummen, som ofte kan være noe uforutsigbar.

En annen sum som dukker opp når det er snakk om nybygg, er forskuddsbetaling ved kontraktinngåelse. Hos Thon Eiendom er denne kun 5 %, mens generell praksis i bransjen er 10 %. Resten av kjøpesummen betaler du ved overtaking.

7. … og det lønner seg på lang sikt

Lave utgifter til oppussing, vedlikehold og reparasjoner gjør en nybygd bolig til en smart investering for fremtiden. Det finnes jo uendelig mye annet morsomt å bruke penger på, særlig når et helt nytt hjem skal innredes og gjøres til ditt eget.   

Et annet viktig poeng er strømutgiftene, som kan utgjøre en ubehagelig stor del av månedsbudsjettet i gamle boliger. I et nytt bygg er oppvarmingskostnadene betraktelig lavere – og det henger nøye sammen med neste punkt: 

8. Det er miljøvennlig 

Klimautfordringene er aktuelle i nesten alle valg vi foretar oss i dag – også når det kommer til boligkjøp. 

Strenge krav til miljøhensyn og energieffektivitet gjør imidlertid at du kan kjøpe nytt med god klimasamvittighet.  

– Våre boliger bygges alltid med vekt på miljø og energieffektivitet. Dessuten vil du med en ny bolig fra oss få de nyeste standardene innen isolasjon og inneklima, forteller Nyquist.

Finn roen i ditt nye drømmehjem på Skårerløkka PREMIUM.
1 / 10
Alle leilighetene leveres med kvalitetskjøkken fra kjente leverandører.
2 / 10
3 / 10
Thon Eiendom Skåreløkka boligprosjekt nabolag fasade
Her får du muligheten til å oppfylle boligdrømmen – og litt til.
4 / 10
Thon Eiendom Skåreløkka boligprosjekt nabolag fasade
Parallelt med byggeaktiviteten i området legges det vekt på å skape store grøntarealer, gangveier og møteplasser.
5 / 10
Fra boligprosjektet Strømmen Verksted.
6 / 10
Fra boligprosjektet Strømmen Verksted.
7 / 10
Thon Eiendom boligprosjekt Strømmen Verksted
Strømmen Verksted: Benker og opparbeidet stier gjør uteområdene til et sosialt sted å være for alle beboere.
8 / 10
Sov godt i Wessel Park.
9 / 10
Fra boligprosjektet Wessel Park.
10 / 10

9. Du slipper budrunder 

En stor bonus for alle som kjenner følelsen av å sitte med hjertet i halsen og blikket stivt festet på telefonen under en budrunde: Ved kjøp av en helt ny bolig unngår du det mentale stresset knyttet til å måtte konkurrere med andre som er sultne på et nytt hjem.  

– Kjøper du en helt ny bolig har du faste, forutsigbare priser å forholde deg til, sier Nyquist.  

10. Du kan få en bolig for livet 

Du har kanskje hørt om livsløpsstandard og universell utforming – begreper som blir stadig vanligere når nye bygg oppføres. Men hva innebærer det egentlig?  

Livsløpsstandard innebærer trinnfri adkomst – og heis i boligblokk – med alle viktige rom plassert på inngangsplanet og rikelig med rom mellom dem. På den måten er det mulig å bli boende i samme hjem selv ved midlertidig eller permanent bevegelseshemning.

Universell utforming betyr med andre ord at du kan bo i samme hus eller leilighet gjennom et helt liv – hvis du ønsker det, da. Når du først har slått kloa i drømmeboligen, er kanskje ikke det helt utenkelig?     

 

Fortsatt i tvil om en nybygd bolig er det rette for deg?  

– Du får gode råd og kvalifisert hjelp under hele prosessen, beroliger salgssjef Kristin Nyquist.  

– Vi vet at et boligkjøp er en stor investering, og det er naturlig at du har mange spørsmål underveis i prosessen. Vårt salgsteam vil følge deg hele veien – helt frem til du står med nøkkelen til din nye bolig i hånden, avslutter direktøren.

 

Ønsker du å vite mer om våre boligprosjekter?

Våre boligprosjekter

Vi tilbyr spennende boligprosjekter og vårt salgsteam hjelper deg gjerne med å finne din drømmebolig.

Les mer her