Dame med mørkt hår og mørke klær ser smilende inn  i kamera, mørkt rom med glassvegger i bakgrunnen. Foto til artikkel om boligtrender.
Interiørarkitekt (MNIL) Nicole Emblem deler sine beste tips fra årets boligtrender. Foto: Kolonihaven

Dette er de største boligtrendene akkurat nå

Personlighet, bærekraft og fleksibilitet er stikkord for boligtrendene i 2023. Drømmer du om å gjøre noe nytt hjemme? La deg inspirere av disse rådene!

Nysgjerrig på ny bolig?

Hos oss kan du enkelt bestille privatvisning på nett. Finn ledig tid i vår bookingkalender og book den tiden som passer best for deg!

Fleksible planløsninger

– En bolig som skal fungere godt i hverdagen må ha en brukervennlig planløsning, mener Nicole Emblem.

Hun er interiørarkitekt i Monn, som Thon Eiendom samarbeider med. Emblem sitter tett på boligmarkedet og registrerer en klar tendens til at markedet etterspør fleksible boliger.

– I dag tas det for gitt at planløsningen er fleksibel. Boligen må kunne brukes på ulike måter i det daglige, og det må være mulig å endre den etter hvert som ditt behov forandrer seg.

Innflyttingsklare leiligheter i Vestby

I Vestby sentrum, like ved jernbanestasjonen, er Wessel Park klart til innflytting. Felles for alle leilighetene er at de har balkong eller terrasse, effektive planløsninger og høy kvalitet.

Vær rask – det er få leiligheter igjen

Emblem anbefaler det hun kaller smarte oppbevaringsløsninger. Det kan være snakk om sittebenker med lagringsplass eller høye senger som skjuler skuffer på hjul.

Ekstra dype skap og kjøkkenbenk med 10 cm ekstra bredde er andre gode idéer. Jeg har også sans for oppbevaringsmøbler som samtidig er romavdelere og sikrer god soneinndeling. Plassbygde hyller som utnytter hele takhøyden er et godt eksempel.

Poenget er å få mest mulig ut av verdifulle kvadratmeter, forklarer Emblem.

 

Gjenbruk er et viktig element i et personlig interiør. Er du glad i en gjenstand fordi den er arvet eller vekker gamle minner? Bruk den som kontrastelement og sett ditt eget preg på hjemmet.
1 / 6
Mange nye leiligheter bygges i dag med åpen kjøkkenløsning – noe som skaper muligheter for fleksibelt og praktisk interiør. Dette bildet er fra Thon Eiendom-prosjektet Skårerløkka PREMIUM.
2 / 6
Interiør av Monn Interiørarkitekter.
Foto: Niklas Hart
3 / 6
Interiør av Monn Interiørarkitekter.
Foto: Niklas Hart
4 / 6
Interiør av Monn Interiørarkitekter.
Foto: Niklas Hart
5 / 6
Interiør av Monn Interiørarkitekter.
Foto: Niklas Hart
6 / 6

 

Bærekraft og varighet

Stadig flere erkjenner at vi må forbruke og kaste mindre. Det gir seg utslag i flere trender:

– Vi interesserer oss mer for kvalitet og materialegenskaper. Bruksmåten må vurderes nøye før vi velger gulv, treverk, tapeter og tekstiler. Gjør vi ikke det, risikerer vi at interiøret ser nedslitt ut etter relativt kort tid.

Bærekrafthensynet fører også til at vi blir mer opptatt av gjenbruk, poengterer Emblem.

– Gjenbruk er et viktig element i en personlig stil. Vi må ta vare på det som gir oss gode følelser. Er du glad i en gjenstand fordi den er arvet eller vekker gamle minner? Bruk den som kontrastelement og sett ditt eget preg på hjemmet.

Ønsket om en personlig stil står sterkt i trendbildet. Vi vil ikke at hjemmene våre skal se ut som alle andres. Det skal vises tydelig hvem som bor der. Nicole Emblem, interiørarkitekt i Monn

Tenk utenfor boksen

Emblem mener at fargetrendene er de enkleste å forholde seg til når du vil gjøre boligen til din egen.

– Å pusse opp bad og kjøkken er kostbart, og det taler for å velge solide, nøytrale løsninger som står seg lenge. Det økonomiske løftet er for stort til at man kan ta det ofte. Overflatene, derimot, er lette å endre, og prisen langt lavere.

Vi må våge å utfordre oss selv når vi skaper hjemmet vårt. Det er morsomt å eksperimentere med farger, materialer og teksturer, og selv enkle tiltak kan ha stor effekt:

– En ting er å prøve seg frem med ulike fargepaletter, men hvorfor ikke velge tapet, finér, metall eller akustiske elementer på veggene? Tenk utradisjonelt også når det gjelder belysning, for eksempel ledstriper under kjøkkenskap og innlagt lys i gardinene og bak hodegjerdet.

Det er du og familien din som skal trives i hjemmet dere skaper. Våg å skape din egen stil, avslutter Nicole Emblem.

 

Lurer du på noe om våre boligprosjekter?

Våre boliger til salgs

Vi utvikler spennende boligprosjekter og vårt salgsteam hjelper deg gjerne med å finne din drømmebolig.

Se aktuelle boligprosjekter