Svalbard Lompensenteret

Lompensenteret er verdens nordligste Kjøpesenter og ligger i sentrum av Longyearbyen på Svalbard. Senteret fikk en større oppgradering i 2018 og i 2023 gjennomføres det et større energiprosjekt.

Om senteret

Lompensenteret ligger sentralt plassert i hovedgata i Longyearbyen. Senteret åpnet som kjøpesenter i 1997, og er senere blitt oppgradert flere ganger. Besøk senterets nettside her.

Marked/kundegrunnlag

Mens lokalbefolkningen består av 2500 innbyggere, har man i løpet av året store sesongvariasjoner og mye besøk av både norske og utenlandske turister med sterk kjøpekraft. Svalbard ligger i et momsfritt område noe som også gjør destinasjonen attraktiv i tillegg til den unike og fantastiske arktiske naturen. I 2023 venter man nærmere 100 cruiseanløp på sommeren med både små, mellomstore og større skip og man har daglige flyavganger fra Tromsø og Oslo i tillegg til charter enkelte tider på året.

Butikkmiks

Lompensenteret har i dag tre attraktive spisesteder og en pub i tillegg til kiosk, apotek, sportsbutikker, suvenir-/gullbutikker, moteklær, frisør, blomster og massasje/spa mm. I tillegg finnes det flere kontorleietakere i andre etasje og felles spiserom/møterom.

Ønsker du lokaler her? 
Send oss en forespørsel med informasjon om ditt konsept, og vi hjelper deg med å finne riktig lokale.

123 mill
Omsetning (2023)
-
Besøkende (2023)
14
Antall Leietakere
1 633m²
Butikkareal

Praktisk informasjon

Kjøpesenteret ligger sentralt i Longyearbyen med tilgang med bil og parkering på den ene siden og den mest trafikkerte gågaten på den andre siden med nærmeste nabo Nordpolet (Vinmonopolet) og Svalbardbutikken (Coop). Flyplassen ligger 6 km utenfor byen, her kan man ta flybuss til Lompensenteret eller bestille taxi. Byen har ti ulike hoteller/overnattingsmuligheter og stor frekvens av fly og cruiseanløp i ulike deler av året. På Svalbard er alt momsfritt (uten mva) som gjør Longyearbyen attraktiv som handelsdestinasjon.

Nærmiljøet

Lompensenteret ligger sentralt plassert i hovedgata i Longyearbyen.

  • 6,0 km
  • 1,1 km
  • 1,9 km
  • 1,0 km

Vil du vite mer om vårt kjøpesenter?

Meld interesse

Fyll ut skjemaet under, så hjelper vi deg med å finne riktig lokale til ditt konsept. Felter merket * må fylles ut.

Konsept:
Lagerbehov:

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.

Vi skal gi våre kunder og ansatte inspirerende opplevelser.