Bildet viser en dame med lyst hår og grå kåpe som mottar en handlepose fra en butikkansatt etter handel i en butikk.
Kunden og hva kundene forventer er viktig når å ha i fokus man skal starte butikk.

Hvordan starte butikk?

Har du lenge drømt om å starte din egen butikk, men er usikker på hvor du skal begynne for å komme i gang? Vi har samlet noen tips til deg som tenker på å starte butikk, men ikke vet helt hvordan du skal gå frem.

Tips for å starte butikk

  1. Ha en god forretningsplan og en klar visjon
  2. Sett opp et budsjett og likviditetsbudsjett
  3. Velg riktig beliggenhet basert på målgruppe
  4. Ansett gode og engasjerte ansatte
  5. Sett alltid kunden først og yt god service
  6. «Keep it simple»

Forretningsplan for å starte butikk

Du må ha en forretningsplan og en strategi for hva du ønsker å selge og hvem målgruppen er. Et tydelig konsept som danner et bra utgangspunkt for butikken. Motivasjonsfaktorer er viktige å få på plass her. Det kan derfor være smart å tilpasse konseptet ditt etter hvilke opplevelser målgruppen din søker når du skal starte butikk. 

Planen kan du også gjerne teste ut på både venner, familie og bekjente for å se om den lykkes. 
Les mer om hvordan du best lykkes med å drive butikk.

Definere Budsjett

Når du skal starte butikk må du ha et tydelig definert budsjett og likviditetsbudsjett i planen. Dette vil gjøre at du vet mer om hva du går til.

Et budsjett vil gi deg et godt utgangspunkt for å komme i gang. Eventuelle ombyggingskostnader eller istandsettelser kan kalkuleres over tid, og som ved avtale med utleier kan dette fordeles over flere år. Vi ønsker at du som leietaker skal bli fornøyd og lykkes med din virksomhet, selv om økonomien ofte kan være begrenset i startfasen.

Thon Eiendom tilstreber alltid å finne en økonomisk løsning som passer din bedrift. 
Les mer om gründerparet som sa opp jobbene sine for å starte klesbutikk.

Riktig Beliggenhet

Hvor skal din butikk være tilgjengelig? Er det viktig at du har lokaler i områder som signaliserer tilhørighet? Eller er det mer viktig å være tilgjengelig i et nøytralt område som kanskje ikke er like høyt profilert? Hvis profil ikke har så stor betydning kan du utvide søkefeltet, og ikke minst finne gode lokaler til en rimeligere pris enn i høyprofilerte områder – også tilpasset din bedrifts økonomi.

Thon Eiendom hjelper med å finne en passende beliggenhet når du skal starte butikk. Vi vil sørge for at konseptet ditt får god beliggenhet på senter eller på gateplan. 
Butikken Dr. Martens styrket sin merkevare med valg av riktig beliggenhet.

Hva kan vi hjelpe med?

Som markedsleder innen eiendom og Norges største private eiendomsaktør kan vi hjelpe deg med å finne lokaler som passer for ditt konsept og dine kunder. Som leietaker kan du selv påvirke hvordan lokalet skal bli utformet, mens vi ivaretar det tekniske og branntekniske i lokalet.

Ta gjerne kontakt med oss - vi hjelper deg på veien til å realisere drømmen din.

 

Kundene først

Kunden og hva kundene forventer er viktig om man vil lykkes. Butikker i dag er ofte som en sosial møteplass. Et sted hvor man kan møtes for å treffe venner og familie. Behovet for å møte mennesker og ikke minst personlig service kan dermed fort være en avgjørende faktor. Nettopp derfor er økt fokus på service viktig for å lykkes med å starte butikk.

Ønsker du å bli en del av et fellesskap og starte butikk på et av Norges største kjøpesentre?
Les våre beste tips for en vellykket butikketablering på kjøpesenter.

Leie lokale til butikk eller servering?

Vi hjelper deg på veien til å realisere drømmen din. Enten du ønsker å leie butikklokale eller serveringslokale, så vil vi sørge for at ditt konsept får god beliggenhet på senter eller på gateplan.

Les mer om våre ledige lokaler

Vil du vite mer om leie av lokale på våre kjøpesentre?