Bildet viser fasaden på Crowbar i Oslo. Murbygning med stoler og bord utenfor hvor mennesker hygger seg.
Områdene Torggata og Grønland er populære for etablering av servering.

Slik starter du butikk eller serveringssted

Thon Eiendom leier ut butikk- og serveringslokaler lokaler til etablerte retailere, men også til nisjebutikker og ulike serveringskonsepter. Vi har næringslokaler i ulike størrelser og til alle slags konsepter.

5 tips for å lykkes med å etablere butikk eller spisested

  1. Ha en klar visjon
  2. Ansett gode og engasjerte ansatte
  3. Velg en beliggenhet med høy «footfall»
  4. Sett kunden først
  5. «Keep it simple»

– Fordelen med å leie lokaler i en av våre eiendommer er god beliggenhet i Oslo hvor det er et høyt footfall. Det vil si at et stort antall mennesker passerer i gaten. Lokalene våre ligger nærme knutepunkt hvor det er stor aktivitet og hvor mange folk ferdes, sier John Ejnar Blomlie Müller som er Assisterende Eiendomssjef hos Thon Eiendom.

Olav Thon Gruppen har en bred portefølje med næringseiendommer.

– Thon Eiendom er en profesjonell utleier som kan tilby flere lokasjoner i Oslo og andre steder i Norge. Noen ønsker etter hvert å åpne en butikk til eller flytte til en annen bydel etter et par år. Da er det enkelt for oss å kunne tilby lokaler, sier Müller.

De siste ti årene har antall spisesteder og utesteder økt i Oslo, og det finnes et stort mangfold av konsepter. Müller mener de rette menneskene og et enkelt konsept er viktig for å lykkes.

– Generelt kan jeg si at det hjelper og ikke gjøre ting overkomplisert. Det er viktig å tenke: «Keep it simple». Spisesteder med enkle og små menyer er i høysetet. Retailere må ha en klar visjon på den nye tiden vi er inne i. Gode og engasjerte ansatte er mer viktig enn noen gang, sier han.

Sett kunden først

Müllers beste tips til hva som er viktigst når man starter butikk i Oslo er å tenke på kundene.

– Kunden og hva kundene forventer er viktigst om man vil lykkes.

Populære områder i Oslo

Ett av de mest populære stedene å drive butikk eller spisested er i Karl Johans gate, men områder som Torggata og Grønland har også økt i popularitet.

– Karl Johans gate er alltid populært, men leienivået gjør at dette ikke er egnet for alle. Torggata er også et område vi får mange henvendelser til. Grønland seiler frem som et nytt og spennende område. Dette er en bydel som er trafikkert og vi har etablert flere nye konsepter som Starbucks, Yummy Heaven, Backstube og Grønland Bryggeri. Området er i en rivende utvikling og har fått mer oppmerksomhet fra kjeder og leietagere enn det har gjort tidligere, sier Müller.

Butikkmiksen i Oslos gater er også viktig.

– Vi får inn forespørsler fra gode konsepter til beliggenhetene vi har gatelangs, og vi tar høyde for hva vi har i området fra før. Vi ønsker mangfold og at butikkene skal utfylle hverandre. Alle butikkene og spisestedene bidrar til trafikk.

Hva kan Thon Eiendom hjelpe deg med?

Som markedsleder innen eiendom og Norges største private eiendomsaktør kan vi hjelpe deg med å finne lokaler som passer for ditt konsept og dine kunder. Vi har lokaler som passer mange ulike typer butikker og spisesteder – alt fra kjedebutikker til nisje og franchise. Leietaker kan påvirke hvordan lokalet skal bli utformet. Thon Eiendom ivaretar det tekniske og branntekniske i lokalet.

Ta kontakt så kan vi ta en prat om lokasjoner som kan passe for ditt konsept.

Trenger du hjelp til å finne riktig lokale?