Bildet viser et lite hjemmekontor laget til i et ledig hjørne i en leilighet. En pult med PC og en lampe lyser ut i rommet.

Pandemien skaper nye boligtrender

Fjorårets ufrivillige hjemmetilværelse ga mange av oss en aha-opplevelse. Det vi trodde var et praktisk hjem, viste seg å være dårlig tilpasset de nye behovene som pandemien utløste.

Monn Interior Architects

caroline.jpg

Caroline er interiørarkitekt hos Monn, og jobber tett med Thon Eiendom for å skape innbydende og flotte boligprosjekter. 

Maksimal utnyttelse av hver kvadratmeter

Bevisstheten om å utnytte alt areal så godt som mulig har økt. Det betyr at det nå er stor interesse for planløsninger og smarte løsninger. Når familiemedlemmer i ulike aldre skal være tett på hverandre mye av dagen, kreves det gjennomtenkt soneinndeling som gjør det mulig å holde på med ulike aktiviteter uten å forstyrre hverandre for mye. Man trenger soner for å jobbe, leke, lese, se på TV og game, og man trenger soner som man kan trekke seg tilbake til når man vil ha ro. På den måten forebygges gnisninger, og hverdagen blir enklere.

Åpne løsninger har lenge vært en trend i boligmarkedet, og det har gjort soverommet til et ekstra oppholdsrom. Dette var et tydelig utviklingstrekk allerede før pandemien, og det vil nok forsterkes nå. Soverommet blir stedet for stillhet og konsentrasjon, og innredes etter mønster av hotellrommet slik at det også kan brukes til for eksempel TV-rom og arbeidsrom.

Mangelfulle oppbevaringsløsninger har også vært et irritasjonsmoment under pandemien. Når alle er hjemme store deler av tiden, blir det fort rotete. Det bidrar ikke akkurat til økt trivsel, og interessen for smarte løsninger vil derfor melde seg. Man kan for eksempel utnytte høyden og velge skap som går helt til taket eller hyller over dører og langs taket. Sittebenker, senger og puffer med lagringsplass er en annen mulighet.

Ramsøskar_23-(1)-600x800.jpgHolmen_Ramsøskar_photo-Niklas-Hart-11-600x800.jpg
To eksempler på smarte oppbevaringsløsninger som ikke går på bekostning av rommets areal. Foto: Niklas Hart

Permanent hjemmekontor

Å jobbe hjemme har vist seg å ha både fordeler og ulemper. I lengden blir det en ensom tilværelse, for digitale møter kan aldri kompensere for tap av personlig kontakt. Men mange har fått smaken på fordelene og vil ønske å kombinere det beste fra to verdener. Vekselbruk mellom arbeidsplassen og hjemmekontoret blir nok vanlig etter pandemien.

Når hjemmekontoret skal være permanent, nytter det ikke å rydde plass på kjøkkenbordet. Da kreves det gjennomtenkte løsninger.

Den som disponerer mye plass, f.eks. et stort hus, kan sette av et eget rom, men bor man i leilighet, må man som regel finne andre løsninger. Jeg anbefaler å innrede en flerbrukssone som kan brukes både til arbeidsplass og andre formål. En plassbygd løsning som kan slås sammen til et skap og gjøres usynlig når den ikke er i bruk, sparer areal og glir sømløst inn i interiøret.

Et bord, en god stol og godt arbeidslys er de viktigste ”ingrediensene” i et funksjonelt hjemmekontor. Stolen er viktigst – det er ikke uten grunn til at mange klager over vond rygg etter måneder på en provisorisk arbeidsplass.

Ramsøskar_20-(1)-600x800.jpg_DSC2524-(2)600x800.jpg
Hjemmekontor har blitt en vital del av hjemmet. Enkle løsninger gjør at du enkelt kan skape ditt drømmekontor. Foto til venstre: Niklas Hart. Foto til høyre: Espen Grønli.

Farger og materialbruk

Farger sto sterkt i 2020, og denne trenden fortsetter inn i 2021. Hittil har dempede farger med innslag av sort vært mest populært, men tiden er når kommet for klarere fargebruk og tydeligere kontraster. Kanskje er pandemien medvirkende også her? Etter snart et helt år i motbakke trenger vi optimisme og glede. De fleste av oss får mer energi når vi kommer inn i et rom med friske, litt frekke farger eller tapet med wow-effekt.

Vi ser også en dreining når det gjelder valg av materialer, produkter og gjenstander. Folk er miljøbevisste og velger med hodet, ikke bare med hjertet. Høy kvalitet, lang levetid og enkelt vedlikehold prioriteres selv når det betyr noe høyere pris. Gjenbruksmarkedet blir også stadig mer populært, for vakre gjenstander fra bruktbutikker er mer bærekraftige enn ny hyllevare. De bidrar dessuten til et personlig og eklektisk preg, dvs. et interiør med en bevisst og gjennomtenkt blanding av stiler og trender.

 

Lurer du på noe om våre boligprosjekter?

Våre boligprosjekter

Thon Eiendom har spennende boligprosjekter i Vestby, Moss, Lørenskog og Strømmen. Vårt salgsteam hjelper deg gjerne med å finne din drømmebolig.

Les mer her