Bildet viser en lekker leilighet med stilfullt interiør. Det er et kjøkkenet med svarte fronter i forkant, en peis lyser opp til høyre i bildet og man ser ut mot spisestuen i bakgrunnen.

Høstens boligtrender

Sommeren er over, og nå skal vi hygge oss innendørs. Med det følger lysten til å friske opp boligene våre. Målet må være å skape en gjennomført, personlig stil.

Visste du at...

Nå kan du booke en privatvisning online. Finn ledig tid og book tiden som passer deg best.

Fargene har fått sin renessanse, og det jeg kaller den hvite bølgen er forlengst et tilbakelagt stadium. Nå skal det være dempede farger kombinert med klare kontraster som skaper spenning i interiøret og får enkeltelementer til å skille seg ut. Unngå at de dempede fargene råder grunnen alene – du trenger kontrasteffektene.

Inn med naturen

Naturelementer har en selvskreven plass i dagens boliger. Det har sammenheng med at vi blir stadig mer opptatt av bærekraft. En annen forklaring er tenkningen bak såkalt biofilisk design. Jo mer urbanisert og teknologibasert samfunnet blir, jo mer fjerner vi oss fra det som var menneskets opprinnelige miljø. Å hente naturelementer inn i omgivelsene våre er derfor nødvendig for å møte grunnleggende menneskelige behov, hevder fagfolk. Det kan gjøres ved hjelp av ekte eller kunstige grønne vekster, men man kan også skape en indirekte naturfølelse gjennom materialer, farger og former.

Organiske former og grafiske mønstre

Den kontinentale Art Deco-stilen står også sterkt i dagens trend-bilde. Stilen preges av grafiske motiver på tapeter og tekstiler; gjerne kontrastfylt i sort og hvit. Personlig tror jeg at vi i lang tid vil bli påvirket av å leve med korona-restriksjoner. Vi kan ikke bevege oss over landegrensene som vi vil, og da reiser vi i tankene og drømmer oss til kontinentale omgivelser som vi savner. For å si det på en annen måte: Når vi ikke kommer oss til Paris, henter vi Paris inn i stuene våre.

Holmen_Ramsøskar_photo Niklas Hart-2-web-1920x1080.jpg

Sosiale medier setter føringer

Sosiale medier er blant driverne som avgjør hva som er ”hot or not” på interiørfronten. Trender skapes og forsterkes på Instagram, og akkurat nå er Terrazzo et godt eksempel. Terrazzo, eller kunstbetong, var opprinnelig et av verdens første gulvmaterialer og ble benyttet allerede i antikken. Steinene kan ha varierende farger og størrelser og byr ofte på spennende innstøpte detaljer i ulike materialer. Jeg tror vi vil få se mye Terrazzo på kjøkkenbenker og bad i tiden som kommer. Rene betongflater er nok på vei ut.

 

Lurer du på noe om våre boligprosjekter?

Våre boligprosjekter

Thon Eiendom har spennende boligprosjekter i Vestby, Moss, Lørenskog og Strømmen. Vårt salgsteam hjelper deg gjerne med å finne din drømmebolig.

Les mer her