Bildet viser lokalene til Grønland Boulebar som ligger på Grønland i Oslo. Bildet viser logoen til restaurantkonseptet og man ser inn gjennom vinduene.
Grønland Boulebar ligger sentralt plassert i Grønlandsleiret 27

Grønlands nye lekegrind

I november åpnet Grønland Boulebar – 800 kvadratmeter med boulebaner, god mat og topp stemning.

Driftsansvarlig Joachim Langbrekke og daglig leder i Resthon Tore Melgårdshagen

Resthon AS er 100 % eid av Olav Thon Gruppen og har lang fartstid som driftsselskap for serveringssteder som blant annet. The Scotsman og Sir Winston. Selskapet har vært svært aktive gjennom pandemien og har etablert en rekke nye steder. I sommer åpnet dørene til vårt nye konsept Liv & Røre i Ålesund (MOA kjøpesenter). Dette er en kombinasjon av underholdningssted, restaurant, bar og fotballpub på over 2200 kvadratmeter. Her finner du eget street-food corner, bowlingbaner, arkadespill, billiard, dart, bordtennis – og selvsagt eget karaokerom.

I desember 2022 åpnet et tilsvarende Liv & Røre konsept på Triaden Storsenter i Lørenskog. Ellers må Duckpin i Torggata nevnes - Norges eneste kortbanebowling eller «rock`n roll-bowling». Konseptet har blitt svært godt mottatt og det vurderes nå flere lokasjoner. Resthon står også bak Williamsburg, som er etablert midt på Karl Johans gate. Her serveres det gourmet-kebab og godt øl, og i helger setter en DJ den rette stemningen.

Boule, bocca og petanque, kjært barn har mange navn. De fleste av oss har nok et forhold til spillet – som i korte trekk går ut på å kaste kuler nærmest grisen. En ujålete sport som er gøy for store og små, ifølge driftsansvarlig Joachim Langebrekke og daglig leder Tore Melgårdshagen i Resthon. De står bak konsept og utforming.

– Hos Grønland Boulebar er det plass til alle, både amatører, semi-proffe og aktive utøvere. Det er det som er bra med boule – det spiller ingen rolle hvor gammel eller ung du er. Det er en idrett som fenger alle!

Innendørs sandkasse

Grønland Boulebar har fem boulebaner, som Langebrekke kaller «lekegrinda», stort restaurantområde og to private chambréer. Rett og slett Oslos største innendørs sandkasse!

– Vi er den første rene boulebaren i Norge. Vi har hentet inspirasjon fra Sverige, der det er boulebaner og boulebarer overalt. Boule er mye større i Sverige enn i Norge, og det er mye på grunn av prins Bertil, som var en lidenskapelig boulespiller. Men det finnes et aktivt miljø i Norge også, vi er 15 spillere som gjør det bra internasjonalt, sier Langebrekke.

Unikt konsept

De fem banene hos Grønland Boulebar er 12 meter lange, noe som er et kompromiss, i følge driftssjefen.

– Utfordringen med å lage en boulebar er at banene må være ganske store. Hvis man lager små baner, får man ikke inn miljøet man ønsker skal være der. Konkurransebaner er egentlig 15 meter lange, og det er det rett og slett ikke plass til her. Men de som spiller profesjonelt trenger 10 meter minimum, så vi er godt innenfor. Vi tror alle blir fornøyde.

Langebrekke gleder seg til gjestene får oppleve boulebaren, som de har brukt et drøyt halvår på å etablere.

– Vi har skapt et unikt konsept i Oslo der vi tilbyr innendørs parkliv og moro. Trenden i dag er at gjestene ønsker å bli aktivisert og være delaktig i underholdningen. Her kan du leke deg i sandkassa, ta deg noe å drikke og ha det hyggelig. Vi har noe for alle.

– Vi har skapt et unikt konsept i Oslo der vi tilbyr innendørs parkliv og moro. Her kan du leke deg i sandkassa, ta deg noe å drikke og ha det hyggelig. Vi har noe for alle.

Book julebordet ditt hos Grønland Boulebar!

Grønland Boulebar er det perfekte samlingsstedet for vennegjengen.
1 / 6
Det er totalt fem boulebaner og alle er 12 meter lange.
2 / 6
Boulebar har en stor sharingmeny med mye godt, samt en variert drikkemeny.
3 / 6
Baren inneholder det meste som skal til for å slukke tørsten og skape god stemning.
4 / 6
Spisdelen har et chambre séparée som er perfekt til større grupper.
5 / 6
Midt på Grønland i ærverdige lokaler ligger Grønland Boulebar.
6 / 6

God, folkelig mat på menyen

Det er ikke mange ukene siden Grønland Boulebar åpnet dørene, men det har likevel vært stor interesse fra gjester.

– Oslo petanque-klubb har inngått avtale med oss om å spille her én gang i uka. Og vi har blitt kontaktet av flere firma angående bedriftsserie i boule. Men vi har også stor pågang av privatpersoner som vil ha julebord her, eller bare prøve noe nytt. Det blir en god miks av gjester.

– Så man må ikke være god i boule for å ta turen hit?

– Absolutt ikke! I og med at man kan lukke døren til restaurantdelen, er det fullt mulig å sitte ned, drikke og spise ordentlig god, folkelig mat i fred og ro.

Uten å være redd for å få en bouleball i hodet, selvsagt.

Vil du vite mer om Resthon og våre serveringssteder?